Hoe kan ik LEGO huren?
Om LEGO bij ons te kunnen huren is het nodig om een klantaccount bij ons in de webwinkel aan te maken. Dit kan vooraf of tijdens het bestellen van één van onze huursets. Voor het omzetten van een klantaccount naar een 'huurdersaccount' vragen wij u nog wel om een kopie van uw legitimatiebewijs. Klik hier om te lezen hoe u veilig een kopie van uw legitimatiebewijs maakt.

Waarom een kopie van mijn legitimatiebewijs?
Er zitten best dure LEGO sets in ons aanbod... Daarom willen we zeker weten dat u werkelijk de persoon bent die zich bij ons registreert.

Zijn er abonnementskosten?
Nee, wij hanteren geen abonnementskosten. U huurt de set voor het bedrag dat vermeld staat bij de betreffende set plus verzendkosten en that's it. Op sommige duurdere sets kan eventueel een borg berekend worden, welke teruggestort wordt op uw rekening zodra wij de set weer terug hebben ontvangen van u. U kunt op de productpagina van de LEGO set die u wilt huren terugvinden of er een borg van toepassing is.

Hoe gaat het verzenden en retour sturen?
Wanneer u bij ons een LEGO set huurt betaalt u verzendkosten om de set bij u te kunnen bezorgen. Aan het einde van de huurperiode bent u zelf verantwoordelijk voor het terugsturen van de set(s). Het terugsturen kunt u regelen bij een PostNL, DHL of DPD pakketpunt. U adresseert het pakket aan:

BrickPlaza LEGO Verhuur
Meidoornhof 15
2678 RD De Lier

Aangetekend versturen is niet nodig. Het risico van terugsturen ligt wel bij u en daarom raden wij aan het betaalbewijs en de track & trace code goed te bewaren.
Plakt u de doos weer goed met tape dicht?

Ik woon niet in Nederland, kan ik dan ook LEGO sets huren?
Nee, op dit moment verhuren wij onze LEGO sets alleen binnen Nederland.

Kan ik de huurset ook ophalen en zelf terugbrengen?
U kunt bij ons geen bestellingen ophalen of terugbrengen; alles verloopt bij ons via PostNL.

Wat kan ik verwachten als ik een LEGO set huur?
U ontvangt van ons een pakket gevuld met diverse gripzakken aan stenen in een grove voorsortering (net hoe de vorige huurder het voor u verpakt heeft) + een bouwbeschrijving. Tevens vindt u een envelop in de doos met daarin een brief omtrent uw huur en een korte instructie om de LEGO weer netjes te kunnen terugsturen.

Kan ik meerdere sets in 1x huren?
U kunt bij ons maximaal 2 LEGO sets per keer huren. Let u er tijdens het bestelproces wel op welke huurperiode u per set kiest. Huurt u 1 set voor een week en een ander voor 2 weken, dan moet u beide sets gescheiden terugsturen naar ons en bent u dus ook 2x verzendkosten kwijt voor het retoursturen. Is voor ons geen probleem maar voor u wellicht vervelend.

Voor hoelang kan ik een set huren?
U huurt bij ons per 1, 2, 3 of 4 weken. Verlengen is mogelijk met een simpel emailtje naar info@brickplaza.nl. Op sommige sets hanteren wij een standaard huurperiode van meerdere weken; dit staat bij de betreffende set vermeld.

Wat als ik de set te laat retour stuur?
Mocht het gebeuren dat u de set een keer een dag te laat terugstuurt is dat niet zo'n probleem. Merken wij dat dit op regelmatige basis is bij u, dan zullen wij uiteindelijk wel een extra week huren in rekening gaan brengen.

Moet ik de set zelf weer demonteren?
Ja, dit is wel de bedoeling en wij vragen u daar de meegeleverde oranje Brick Separator voor te gebruiken om beschadiging aan de stenen zoveel mogelijk te beperken.

Mag ik de set ook ongedemonteerd retour sturen?
Ja, als u echt niet de behoefte heeft om de set zelf te demonteren mag u de set ook deels uit elkaar halen zodat het in elk geval terug in de doos past. MAAR LET OP! U ontvangt dan achteraf een rekening van €50,- voor demontage- en sorteerkosten.

Wat demonteer ik niet?
- Minifigures.
- Stickers uiteraard laten zitten :)
- Ruitjes in ramen en deuren laten zitten.
- Banden om de velgen laten zitten.
- Draaischijven niet uit elkaar halen.
- Wieltjes van fietsjes, skateboards oid laten zitten.
- En onderdeeltjes waar touwtjes aan vastzitten.

Hoe moet ik sorteren tijdens of na het demonteren?
Voor het sorteren van de LEGO kunt u kiezen uit 1 van onderstaande manieren.
1. Sets onder de 1000 steentjes hoeven niet te worden gesorteerd.
2. Sortering op kleur; enkele kleuren per gripzak.
3. Sortering op soort; steentjes, plaatjes, technic balkjes, pinnetjes en asjes.
Minifigures altijd apart in een gripzakje.
Bedrukte of bestickerde onderdelen ook apart in een gripzakje.

Kan ik mijn kinderen laten spelen met de gehuurde LEGO?
Onze dure, exclusieve, 16+ en 18+, LEGO sets zijn bedoeld voor de 'grote' bouwer ter ontspanning. Het is niet de bedoeling dat er met deze dure sets wordt gespeeld door de kleine bouwers.
De sets onder de leeftijd 16+; uit bijvoorbeeld het thema City of Friends kunnen worden gehuurd voor de kleine bouwers. Wij vragen u wel goed op te letten dat onze LEGO niet vermengt wordt met uw eigen LEGO.

Wat moet ik doen als er een steentje of onderdeeltje ontbreekt?
Is het niet een essentieel onderdeel en kunt u gewoon doorgaan met bouwen dan willen wij u vragen het ontbrekende onderdelen lijstje in te vullen die in de envelop meegeleverd is. Achteraf kunnen wij de set dan weer compleet maken.
Is het een essentieel onderdeel en kunt u nu niet doorgaan met bouwen? Dan proberen wij het onderdeel zo spoedig mogelijk na te leveren. Uiteraard pauzeren we dan uw huurperiode zolang als nodig.

Wat willen wij met nadruk van u vragen...
- Uiterst voorzichtig om te gaan met vooral de bouwbeschrijving; de bladen niet omvouwen als ook de open neergelegde boekjes niet plat te drukken in het midden. U kunt eventueel ook een PDF bouwbeschrijving vinden in onze webwinkel bij de door u gehuurde set of gebruik maken van de 'LEGO Bouwinstructie' app welke te vinden is in de Apple App Store of Google Play-appstore.
- Geen LEGO bij ons te huren als u een roker bent. Dit om te voorkomen dat onze dure LEGO sets naar sigaretten of sigaren rook gaat ruiken.
- Geen schaaltje vette nootjes of chips tijdens uw ontspannen avondje bouwen bij u te zetten; dit om te voorkomen dat de LEGO vies wordt.

Kan ik kosten achteraf verwachten?
Wij vertrouwen erop dat met gezond verstand om wordt gegaan met onze (dure) LEGO Sets. Wij brengen liever niet achteraf nog kosten in rekening; dit gebeurt wel in geval van:
- Het ontbreken van minifigures.
- Het ontbreken van, of een deel van, de bouwbeschrijving.
- Wanneer de bouwbeschrijving of een deel ervan beschadigd terugkomt.
De kosten voor het vervangen van bovenstaand kan tot in de tientallen euro's oplopen; wees dus voorzichtig!
- Zoekgeraakte steentjes worden over het algemeen kosteloos vervangen voor nieuwe; mits het geen duur en uniek onderdeel is. Geef het zo snel mogelijk door als een onderdeel of steentje mocht ontbreken.

Gezond verstand en met vooral veel bouwplezier is het huren van LEGO Sets bij BrickPlaza.nl in de praktijk laagdrempelig en een leuke, ontspannen en betaalbare ervaring!
U weet hoe u graag een gehuurde LEGO set van ons ontvangt... Draag zorg dat de volgende huurder dezelfde fijne ervaring zal hebben..

Veel bouwplezier..